10 juli 2005

Mårhund

Marius hadde for noen år siden en hjemmeside dedikert til mårhunden. Det har skjedd en del på mårhundfronten siden den tid.

Miljøverndepartementet har laget en side som heter Miljøstatus. Der kan vi blant annet lese dette: "Når det gjelder mårhund, er det er uvisst om den har klart å etablere seg hos oss ennå, men det foreligger ubekreftede meldinger om etablering på Finnskogen i Hedmark." Dette er jo ganske spennende. Noe av det siste Marius skrev om var jo nettopp muligheten for at mårhunden kan etablere seg på Finnskogen.

Forøvrig kan vi melde om at mårhund nå er fritt vilt året rundt. Ser du en mårhund, så er det bare å fyre løs! Unntaket er hvis den står i et nettingbur, for da skal den sannsynligvis slaktes snart uansett.

Over til hyggeligere ting. Mårhunden er som kjent et vakkert dyr. Du kan se bilder av den på biopix.dk. Det er riktig nok ikke bilder av mårhund i fri dressur, men det mange og fine bilder.

For deg som ennå ikke vet hva mårhun er så henvises du til caplex og canids.org. Kortversjonen er at det er en slags hund som er omtrent like stor som en rev. Den lever egentlig i Russland og Kina, men det er noen streifdyr i Norge. Siden den egentlig ikke skal finnes i Norge, så er det mange som er litt bekymret for hva som vil skje hvis den etablerer seg her.

For å oppsummere: det finnes fortsatt ingen fullgod nettside om mårhund. Siden til Marius hadde en viktig funksjon, og jeg regner med at det er mange nettbrukere som savner den.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar