24 juli 2005

Eurotrip teil 1

Det er ikke noe tull når Thor og Tore skal ut på tur. Vi starter selvsagt med å få med oss en gudstjeneste. Thor spilte koraler og koste seg, men jeg snek meg unna hele greia. Det er mulig at Gud straffer meg for det, men jeg har hørt at han er blitt mer vennlig innstilt over for menneskene på gamle dager.

Uansett så startet vi med gudstjeneste i Oslo før vi la ut på den utrolige reisen til Europa. Vi skal besøke mange spennende land: Severige, Danmark og Tyskland. Møte mennesker fra fremmede kulturer og snakke språk vi verken forstår eller kan gjøre oss forstått på. Dette blir stort. La oss håpe Europa er klare til å ta imot oss.


Vi har kjørt gjennom Sverige og er nå i København. Her har vi møtt en jente som Thor kjenner fra Sør-Afrika. Hun er kanadisk og heter Jody Boffa. Hun er en veldig hyggelig jente, og har latt oss overnatte på en studentheim til i morgen.

Høydepunktet på turen nedover var når vi kjørte over Øresundbrua. Den var litt kortere enn vi hadde trodd, men det var moro lell. Brua er ikke 16 km lang som mange sier. Den er bare 8 km lang - det er 4 km på den kunstige øya Peberholm og 4 km tunnel, noe som tilsammen selvsagt blir 16 km.

Den største nedturen kom rett før høydepunktet. Vi tok oss nemlig tid til å kjøre til utkikkspunktet hvor utsikten til brua skal være fantastisk. Det ingen hadde fortalt oss var at vi måtte kjøre langt og lenger enn langt inn i den svenske landsbygda for å finne en liten parkeringsplass med utsikt over brua; og utsikten var heller ikke noe særlig å skryte av.

En annen morsom ting var når Thor skulle lage mat i regnet. Han har ikke vært på skikkelig bilferie før, så jeg følte at vi måtte stoppe på en skikkelig rasteplass å lage mat i regnet slik at han skulle få skikkelig bilferiefølelse.





Nå skal vi ut å drikke øl på en københavnerkneipe som heter Under Stellet. Festlig navn på en pub, så dette blir sikkert strålende.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar